Bestuurswisselingen

In de afgelopen periode is er een wisseling geweest in het bestuur van het Streekarchief. Sinds 9 oktober jongstleden is Nico Kwikkers toegetreden tot het bestuur als "Algemeen Bestuurslid". Nico was al vrijwilliger bij het Streekarchief en heeft nu de uitdaging aangenomen om bestuurslid te worden. Het bestuur is blij met deze versterking in de breedte, heet Nico van harte welkom en ziet met plezier uit naar de komende samenwerking.

De vreugde vanwege het aantreden van Nico werd overschaduwd door de mededeling dat Peter den Hartog per 1 november zijn functie als bestuurslid (secretaris) zou neerleggen. Peter is sinds 2012 bestuurslid bij het Streekarchief geweest en sedert maart 2013 in de functie van secretaris. Met Peter verliest het bestuur een gedreven bestuurder, die de geestelijk vader en voortduwer was van de DVD uitgiften (DVD's ONA en Tienden) van het Streekarchief. Hiernaast stond Peter aan de wieg van de intensieve samenwerking tussen het Streekarchief en het Stadsarchief, wat als een model moet gaan dienen voor de samenwerking van het Stadsarchief met alle regionale Historische verenigingen. Het momenteel lopende project wat vrijwilligers van het Streekarchief in staat stelt om via het systeem Mais Flexis rechtstreeks gegevens en transcripties in te voeren is daar een belangrijk onderdeel van. Gelukkig blijft Peter wel als vrijwilliger verbonden aan het Streekarchief dus helemaal weg gaat hij niet. Vanaf deze plek willen wij Peter bedanken voor zijn bestuurlijke inzet de afgelopen vijf jaar en hopen nog lang van zijn expertise, maar dan als vrijwilliger, gebruik te kunnen maken.

De functie van Secretaris is momenteel nog een vacature en wordt tijdelijk opgevuld, als duo-functie, door de voorzitter Gijs den Hartog en de penningmeester, Marcel Verhoef.

Zie ook: Wie zijn wij, het bestuur.

Nieuws
Previous reading
Expositie Lineke Kwikkers in de Bibliotheek
Next reading
Tentoonstelling “Markante Figuren” in Oudheidkamer Pernis