De Geschiedenis van IJsselmonde

Het Streekarchief IJsselmonde is momenteel bezig met het samenstellen van een nieuw boek over de geschiedenis van IJsselmonde. Naast de vroegste geschiedenis van het dorp en haar omgeving, komt hierin ook de meer recente geschiedenis aan bod. De Tweede Wereldoorlog, annexatie door Rotterdam de transformatie van zelfstandige gemeente, naar deelgemeente en naar gebied komt aan bod. Hiernaast komen er nog een variëteit aan andere onderwerpen aan bod. Ex-bestuursleden Roelof Vennik en Peter den Hartog van het Streekarchief verzorgen de teksten, waarbij Roelof de auteur is en hij ook het leeuwendeel van het archievenonderzoek op zich heeft genomen. Waarnemend voorzitter Gerard van Winkelhoff verzorgd de externe contacten en gesprekken met (oud) dorpsbewoners en overige externe partijen. Bestuurslid Marcel Verhoef verzorgd de verdere opmaak en is aanspreekpunt voor illustraties en foto's. Er word nauw samengewerkt met verschillende partijen in het gebied en met het Stadsarchief Rotterdam.

Mocht u zelf als (oud) bewoner van IJsselmonde nog mooie, bijzondere en/of interessante herinneringen, verhalen en/of foto's hebben waarvan u denkt dat deze wel een plekje in het boek zouden verdienen, laat het ons dan weten via het contactformulier!

De voorzichtige planning is dat het boek in februari/maart 2019 uit zal komen. Als er meer zicht is op voltooiing van deze grote klus zal een voorintekening plaats gaan vinden. Wij houden u van de voortgang op de hoogte!

Nieuws
Previous reading
Aangepaste openingstijden op woensdag
Next reading
Senioren Filmmiddag groot succes!