De Orgelzolders zijn weer geopend!

De rondleidingen over de Orgelzolders gaan in september weer van start.

De rondleidingen kennen een vast patroon. Na het welkom vertelt de gids het verhaal van de drie Joodse echtparen die tijdens de Tweede Wereldoorlog meer dan duizend dagen verborgen leefden hoog in de Breepleinkerk, achter het orgel. De gezinnen van de koster en de dominee zorgden voor hen, bijgestaan door veel anderen. Alle betrokkenen overleefden de oorlog.

De ladder op

Onder begeleiding van de assistent-gidsen volgt na het verhaal een wandeling door en om de kerk, inclusief het beklimmen van de ladder naar een van de zolders (voor wie goed ter been is).

Voor schoolklassen en groepen studenten

Voor schoolklassen en groepen studenten zijn enkele ochtenden gereserveerd. De gids-van-dienst kiest het aanvangstijdstip in overleg met de docent of de schoolleider. Reserveren via de website: www.orgelzolders.nl

Voor individuele geïnteresseerden

Daarnaast zijn de zolders op de eerste zaterdag van iedere maand open voor het brede publiek. Maximaal kunnen 30 personen hieraan deelnemen. Reserveren via de website: www.orgelzolders.nl

Voor groepen vanaf tien personen

Groepen vanaf tien personen zijn ook welkom buiten de genoemde eerste zaterdag van de maand. Rondleidingen voor hen zijn afhankelijk van de beschikbaarheid van (assistent-)gidsen en de Breepleinkerk. Onze coördinator onderzoekt graag met u de mogelijkheden (e-mail: info@orgelzolders.nl).

Entree

Scholen voor basisonderwijs betalen 45 euro voor 30 leerlingen en een of meer begeleiders. Betaling via een bankoverschrijving of bij binnenkomst in de Breepleinkerk met een pinpas.

Scholen voor middelbaar en hoger onderwijs betalen 75 euro voor 30 studenten en een begeleider. Betaling via een bankoverschrijving of bij binnenkomst in de Breepleinkerk met een pinpas.

De overige bezoekers betalen 10 euro per persoon bij binnenkomst in de kerk met een pinpas. Contante betalingen zijn niet mogelijk.

Bezoekadres:

Breepleinkerk
Ingang Van Malsenstraat 104
3074 PZ Rotterdam

Tot ziens op de Orgelzolders!

Nieuws
Previous reading
Expositie Insula Mundi in Bibliotheek IJsselmonde
Next reading
Prof.Mr. P.J. (Piet) Oud