Expositie Insula Mundi in Bibliotheek IJsselmonde

Klik op de afbeelding om het document te openen...

Wie hebben meegemaakt hoe IJsselmonde (het straatbeeld) er de afgelopen 100 jaar uitzag en hoe we ons verplaatsten en goederen vervoerden? Sommigen onder ons komen misschien een heel eind, maar dan hebben ze niet Rotterdam, maar IJsselmonde als geboorteplaats in hun paspoort staan.
Daar mogen ze - met recht - trots op zijn, want dat doet niemand ze ooit nog na, sinds de annexatie van IJsselmonde in 1941.

Maar voor wie het allemaal alsnog mee wil maken: stap in de tijdmachine van Insula Mundi door onze foto-expositie in de bibliotheek te bezoeken.

Op 3 middagen van 13:30 uur tot 15:00 uur zijn de medewerkers van Insula Mundi zelf in de bibliotheek (ruimte “Het ei”) aanwezig met beeld en geluidsapparatuur. Er zijn dan volop foto’s en films te bekijken. Met elkaar kunt u dan weer iets proeven van de oude sfeer tijdens de druk bezochte Paardenmarkt-exposities. U heeft dan de mogelijkheid om, zoals u gewend was, bij te praten en van elkaar te leren over de geschiedenis van IJsselmonde. Ook kunt u zelf dan wat grasduinen in de oude foto’s.

Er zijn verschillende onderwerpen voor deze drie middagen:

  • 8 september : winkels en bedrijven.
  • 22 september : verenigingsleven.
  • 6 oktober : bouw van de van Brienenoordbrug.

Insula Mundi hoopt u te zien tijdens deze middagen of op de expositie!

De medewerkers van Insula Mundi,

Nieuws
Previous reading
Bericht van de drukker, Nieuwsbrief Herfst 2022 verlaat
Next reading
De Orgelzolders zijn weer geopend!