Expositie Lineke Kwikkers

Ook dit jaar wil het Streekarchief graag lokale kunstenaars een podium geven om hun werk aan een groter publiek te tonen.

Gedurende de periode 18 maart tot en met 31 maart 2016 is er in dit kader een expositie van een selectie van het werk van Lineke Kwikkers.

De officiële opening zal op vrijdag 18 maart om 14.00 uur plaatsvinden in de publiekshal van het Gebiedskantoor aan de Herenwaard 23. De bezoektijden zijn gelijk aan de openingstijden van het Gebiedskantoor.

Lineke is op latere leeftijd met tekenen en schilderen begonnen. In 2007 startte zij met een cursus mandalatekenen en heeft gedurende vijf jaren de cursus gevolgd. Vervolgens heeft zij zich vanaf 2009 verder bekwaamd bij de schildersclub in het wijkgebouw “De Dijk”.
In 2012 is tijdens een groepsexpositie van de schildersclub haar eerste schilderij verkocht.

Juli 2012 heeft Lineke de overstap naar de Chabotgroep in Oud-IJsselmonde gemaakt. Waar zij nog steeds de lessen van Marjolein Speelman volgt. Om zich verder te bekwamen volgt Lineke ook workshops en lessen bij Karin Touw.

Het werk van Lineke bestaat voornamelijk uit acryl maar zij experimenteert ook met andere mediums. Inspiratie haalt zij uit waarnemingen in haar omgeving, de natuur, tijdschriften of tijdens de lessen.

Het leukste en ook wel het moeilijkst vindt zij echter het vrije werk, gewoon maar beginnen en dan ontstaat er een schilderij.

In 2014 heeft Lineke meegedaan met het “Kijkfestijn” in IJsselmonde en heeft toen de Publieksprijs gewonnen. In 2015 was zij met haar werk ook aanwezig bij “Kijk op kunst”.

Naast de bezichtiging tot en met 31 maart 2016 kunt u haar werk ook op haar website bekijken (www.linekekwikkers.nl). Wilt u informatie dan kunt u Lineke benaderen via
info@linekekwikkers.nl.

image3image2 image4

Nieuws
Previous reading
Opening expositie Lineke Kwikkers
Next reading
Bijeenkomst Stichting Rotterdam is vele Dorpen