Het Rotterdams Monumentenschildje

Rotterdam heeft sinds vorig najaar haar eigen monumentenschildje. Het poortje van het oude Coolsingelziekenhuis op de Lijnbaan was het monument waarop het eerste Rotterdamse monumentenschildje werd onthuld.

Rotterdam wil haar cultuurhistorisch erfgoed beter zichtbaar maken in de stad en het verhaal erachter vertellen. De gemeente gaat daarom op haar eigen monumentale bezit monumentenschildjes aanbrengen.

In samenspraak met het Historisch Genootschap Roterodamum is gekozen voor een monumentenschildje dat uitgevoerd wordt in email. Het is een witte geëmailleerde tegel van Ministerie van OC&W. Op het schildje voor gemeentelijke monumenten is de tekst 'Rotterdams erfgoed' toegevoegd, waarmee het een specifiek Rotterdams schildje wordt. 

Eigenaren en/of bewoners/gebruikers van monumenten in particulier bezit kunnen bij de gemeente een gratis schildje aanvragen. Het schildje is te bestellen onder de voorwaarde dat het ook daadwerkelijk wordt geplaatst.

Bestellen kan door een e-mailbericht te sturen naar: bwt-monumenten@rotterdam.nl met vermelding van het adres van het betreffende monument én het adres waar het schildje naar toe gestuurd moet worden.

Nieuws
Previous reading
Tentoonstelling “Laat me mezelf zijn” over Anne Frank
Next reading
Goede recensie voor DVD Tienden