Het Rotterdamse Achterhuis (De Orgelzolders) in gevaar

Reddingsactie Orgelzolders via petities.nl

Om de Orgelzolders te redden, is er op petities.nl een actie gestart onder het motto Behoud Schuilplaats Orgelzolders voor een waakzaam en weerbaar Rotterdam. De initiatiefnemer is de stichting Schuilplaats Orgelzolders. Zij richt haar petitie aan de Protestantse Gemeente Rotterdam-Zuid die de kerk heeft verkocht aan de Levend Woord Gemeente.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben in het 'Achterhuis van Rotterdam' drie Joodse echtparen ondergedoken gezeten. Er is tijdens de drie jaar die dat duurde, zelfs een kind geboren. De dominee en de koster en hun gezinnen hebben al die jaren voor de onderduikers gezorgd. Allen hebben de oorlog overleefd. Jaarlijks bezoeken velen deze historische plek, onder wie honderden schoolkinderen.

Door de verkoop is het onzeker geworden of de educatieve en museale activiteiten van de Orgelzolders kunnen voortbestaan. De ondertekenaars van de petitie verzoeken de PGRZ ervoor te zorgen dat er een einde aan die onzekerheid komt en dat de Orgelzolders een eigen plaats en toekomst krijgen. Dan kunnen de zolders beter en veiliger toegankelijk gemaakt worden voor bezoekers, en krijgen ze de status van een professioneel opgezet en geëxploiteerd museum met bezoekerscentrum. Diverse fondsen hebben inmiddels toegezegd de noodzakelijke werkzaamheden financieel mogelijk te maken.

U kunt de petitie HIER tekenen!

Nieuws
Previous reading
Een boef van Zuid en de bankoverval op IJsselmonde
Next reading
STREEKARCHIEF TOT NADER BERICHT GESLOTEN VOOR BEZOEK!