Het Streekarchief bestaat 40 jaar!

Dit jaar is het alweer 40 jaar geleden dat onze allereerste pioniers en voorgangers; Arie van Munster, Jaap Dubbeldam en Ad Bonis op 25 augustus 1983 naar notaris Petrus B.J.M. van den Bosch in Papendrecht togen om daar de Stichting Streekarchief Eiland IJsselmonde officieel op te richten.

En er komt een moment om hier in gezamenlijkheid met onze donateurs, (oud-) vrijwilligers, partners en oud-bestuursleden bij stil te staan. Binnenkort hoort u hier meer over, dus houd onze website en socials in de gaten!

De afgelopen periode heeft het Streekarchief niet stil gezeten en zijn er mooie zaken onderzocht, aan het licht gebracht, gepubliceerd en opgestart. 

Ons laatste grote project o.a. in samenwerking met de voormalige gebiedscommissie IJsselmonde, de gemeente Rotterdam en Show and Tell, de historische fiets- en Wandelroute IJsselmonde, nadert haar voltooiing. De route brengt u langs tien historische en markante punten uit de geschiedenis van (Oud) IJsselmonde. De feestelijke opening is dit voorjaar voorzien, dus houd ook voor dit nieuws onze website en socials in de gaten!

Het Streekarchief is al weer 40 jaar hèt geheugen van IJsselmonde en in die jaren werd er ook gewerkt aan het vastleggen, in kaart brengen en publiceren van de geschiedenis van IJsselmonde. Onze vrijwilligers staan u graag met raad en daad bij in uw zoektocht naar allerlei informatie over IJsselmonde!

Nieuws
Previous reading
Opening Historische Fiets- en Wandelroute IJsselmonde
Next reading
De Nieuwsbrief Voorjaar 2023 is uit!