Historisch Archief Westland is verhuisd

Het Historisch Archief Westland is begin deze maand met haar archief naar de nieuwe gemeentelijke archiefbewaarplaats in het nieuwe publieks-en bestuurscentrum aan de Verdilaan in Naaldwijk verhuisd. Rond de 5 strekkende kilometer archieven en collecties, die tot voor kort nog stonden opgeslagen in de archiefbewaarplaats in het gemeentehuis Naaldwijk èn in de archiefruimten in de voormalige gemeentehuizen van ’s-Gravenzande, Monster en Wateringen zijn verplaatst naar de nieuwe locatie. Alles was verpakt, herverpakt, vernummerd, bestickerd om  te kunnen verhuizen en onder optimale condities en in de juiste orde een plek te kunnen geven in de nieuwe archiefkluis.

Zeven eeuwen Westlandse geschiedenis

De historie van de Westlandse buitenplaatsen, de rol van de Oranje’s, de Westlandse stoomtram, de veilingen, de tuinbouw….honderden archieven, collecties, perkamenten charters, kaarten,

tekeningen, schilderijen, films, foto’s, kunstvoorwerpen vertellen het verhaal van de rijke Westlandse geschiedenis. Het oudste stuk is uit 1255.

En al die oude archiefstukken zijn opgeborgen in de gloednieuwe archiefbewaarplaats bovenop het nieuwe publieks-en bestuurscentrum.

De medewerkers van het Historisch Archief Westland zijn inmiddels verhuisd naar het nieuwe gemeentehuis en leggen dezer dagen de laatste hand aan de inrichting van de leeszaal.
Op de foto ziet u de groene kratten met de bibliotheekcollectie, die integraal in de leeszaal zal worden geplaatst.

Het Historisch Archief Westland heeft op 2 oktober 2017 haar nieuwe plek in het nieuwe gemeentehuis op de Verdilaan in Naaldwijk geopend.

 

Openingstijden & Contact

Openingstijden:
maandag van 13.00-16.30 uur
dinsdag t/m vrijdag van 9.00-16.30 uur
en elke tweede maandagavond van de maand van 19.00 tot 22.00 uur (komt u naar de avondopenstelling. Meld u ons dan svp de vrijdag tevoren welke archiefstukken u wilt inzien. Mail ons haw@gemeentewestland.nl )

Bezoekadres:
Verdilaan 7
2671 VW Naaldwijk

Postadres:
Postbus 150
2670 AD Naaldwijk

hawestland@gemeentewestland.nl
0174-673433

Bron: Website Historisch Archief Westland

Nieuws
Previous reading
Gedeelte Sagenbuurt in Oud-IJsselmonde wordt gesloopt
Next reading
HCC! Genealogiedag in Stadsarchief Rotterdam