Historische Fiets- en Wandelroute IJsselmonde geopend!

Op woensdag 14 juni 2023 stond het Streekarchief stil bij haar 40-jarige jubileum. Bestuur en vrijwilligers van het Streekarchief, oud-bestuurders en oud-vrijwilligers, partners uit de wijk, leden van de voormalige gebiedscommissie IJsselmonde, de vrijwilligers van Insula Mundi en andere belangstellenden werden onthaald met een drankje en een versnapering in Islemunda, het podium van IJsselmonde. Het Streekarchief had een expositie waarin de 10 informatieborden die op verschillende locaties langs de route te vinden zijn, geflankeerd door vele foto's uit heden en verleden van die locaties en een korte omschrijving. Tevens waren er foto's te zien uit 40 jaar historie van het Streekarchief zelf en waren enkele oude landkaarten van IJsselmonde te zien.

De locoburgemeester van Rotterdam, Robert Simons arriveerde rond 15:45 uur en om 16:00 uur stipt trapte onze penningmeester, Marcel Verhoef, de bijeenkomst met een korte toespraak over 40 jaar Streekarchief, de waarde van de vrijwilligers voor het Streekarchief en die van het archief zelf voor IJsselmonde, hierna kwam Femke Bouwer van Show & Tell aan het woord. Zij vertelde hoe de route tot stand is gekomen en gaf enkele ins en outs over hoe de filmpjes waren gemaakt, die men kan bekijken op de website van het Streekarchief. Als laatste sprak de locoburgemeester enkele lovende woorden over de waarde van vrijwilligers en het Streekarchief als historische vereniging van IJsselmonde. Ook haalde hij nog de historische route aan en hoe men met vasthoudendheid en inzet van een idee naar een gerealiseerd project kwam.

Na dit officiële gedeelte toog het hele gezelschap naar buiten om het bord (nummer 10) van "De Klimmende Bever" ter hoogte van het OV Station aan de Keizerswaard te gaan onthullen. Tezamen met onze voorzitter Gerard van Winkelhoff onthulde de heer Simons het bord en verklaarde de locoburgemeester de route officieel voor geopend.

Hierna was het weer tijd voor een drankje en een hapje en werd rond 18:00 uur de bijeenkomst afgesloten. 

Een uitgebreide foto-impressie van deze dag vindt u hier!

 

Nieuws
Previous reading
De ets die een boekje bleek te zijn
Next reading
Het 40-jarig jubileum in 2023