IJsselmonds Erfgoed weer in IJsselmonde!

Voorzitter Gerard van Winkelhoff heeft op CataWiki beslag weten te leggen op een Statenbijbel uit 1761 van de Hervormde Kerk in IJsselmonde. Het Streekarchief is zeer verguld dat een dergelijk stukje cultureel erfgoed uit IJsselmonde weer terug is waar het thuis hoort!

Klik op de afbeelding voor een grotere weergave...
 
Hervormde Kerk IJsselmonde
BIBLIA. Dat is de Gantsche H. Schrifture, vervattende alle de Canonycke Boecken de Ouden en des Nieuwen Testaments. Door last der Hoog: Mog: HEEREN STATEN GENERAAL van de Vereenighde Nederlanden en volgens het Besluyt van de Synode Nationaal gehouden -

Amsterdam, P.H. Losel, H. Brandt, D. onder de Linden, O. van Grafhorst, G. de Groot, P. Schouten, 1761.

WAARBIJ:

Het boek der Psalmen, nevens de Gezangen (...) – Te Rotterdam, By Andreas Losel, Boekverkooper op de Hoogstraat, 1774 - eerste druk!

[EN]

Catechismus, belijdenissen, formulieren en gebeden. Collatie: (10); 328; 124; 148; (2); 84; 24 pp

Vol lederen band met blindstempeling op houten platten met op de acht hoeken koperen noppen; Koperen platte sluitingen; rug met forse ribben – formaat Kwarto. Op voorplat staat ‘Hervormde Kerk IJsselmonde 1761’. Volgens een schrijven op het schutblad is de bijbel in 1972 gerestaureerd door broeder Richardus in de Abdij Sion te Diepenveen nadat hij in 1967 door de heer J. den Otter (uit Zevenaar) ten geschenke was gekregen (in erbarmelijke staat) door de toenmalige koster der Nederlands Hervormde Gemeente te IJsselmonde.

Conditie: (zeer) goed - zeer nette vol lederen band met complete rug en solide knepen; net en stevig blok; Compleet! Een zeer complete statenbijbel met fraaie gotische letter, prachtige 'verluchte' kapitalen en mooie sluitvignetten! 

Nieuws
Previous reading
De website Delpher is veranderd
Next reading
STREEKARCHIEF WEDEROM TOT NADER BERICHT GESLOTEN!