Jubilea Adriaen Janszkerk

De grote verbouwing van 1923

De prachtige Adriaen Janszkerk bestaat 575 jaar, dit is het oudste monument van IJsselmonde en één van de oudste monumenten/kerken van Rotterdam. Daarnaast is de kerk 100 jaar geleden uitgebreid en grootscheeps gerestaureerd, dubbel feest!

Deze gebeurtenis wil de Stichting Behoud Adriaen Janszkerk niet zomaar voorbij laten gaan. Officieel waren deze jubilea vorig jaar al, maar doordat vorig jaar net een bestuurswisseling heeft plaatsgevonden bij de Stichting Behoud Adriaen Janszkerk, werd besloten de jubilea dit jaar te vieren.

Op zaterdag 8 juni wordt met de buurt en alle andere belangstellenden het jubileum van 14:30 tot 19:00 uitgebreid gevierd.  Er zijn dan in de kerk en op het kerkplein tal van activiteiten voor jong en oud. Insula Mundi (foto expositie over geschiedenis kerk en de wijk Oud IJsselmonde) en het Streekarchief IJsselmonde verlenen hun medewerking aan dit jubileum. Iedereen is van harte uitgenodigd, dus schrijf deze datum alvast in uw/jouw agenda.

Kerk met Koetshuis, kasteel en (rechts) een klein stukje van het gemaal.

In de komende nieuwsbrief besteed het Streekarchief uitgebreid aandacht aan de kerk en haar geschiedenis.

Houd de website van de Adriaen Janszkerk in de gaten voor meer informatie over de jubileumviering, zie www.adriaenjanszkerk.nl.

 

Nieuws
Previous reading
Sluitingsdata 2024
Next reading
Oude Maandnamen in DTB boeken