Lezing de Orgelzolders door Anja Matsers in Islemunda

De Bibliotheek IJsselmonde organiseert op donderdag 23 november a.s. een lezing over de onderduikers op de orgelzolder van de Breepleinkerk. De lezing wordt gehouden door Anja Matsers, auteur van het boek "De orgelzolders, onderduikers in de Rotterdamse Breepleinkerk" en gids Henk den Haan en gaat over de Rotterdamse kerk waar in de Tweede Wereldoorlog Joodse families ondergedoken zaten.

Op 19 april verscheen De orgelzolders: onderduikers in de Rotterdamse Breepleinkerk van theoloog Anja Matser. Het boek vertelt het verhaal van drie joodse gezinnen die zich tijdens de Tweede Wereldoorlog drie jaar lang verborgen hielden op de zolder van de Breepleinkerk. Matsers intensieve speurwerk levert veel nieuwe informatie en foto’s op over de families en hun helpers. Anja Matser geeft de onderduikers én hun hulpers een gezicht waardoor hun verhaal niet in de vergetelheid raakt. Het boek is opgenomen in de collectie van het Streekarchief.

Tijdens de lezing vertellen Anja Matser en Henk de Haan (gedoopt en getrouwd in de Breepleinkerk) over het boek en de gebeurtenissen. Ook worden de foto’s en diverse voorwerpen die op de zolder zijn gevonden getoond.

Gratis tickets zijn verkrijgbaar via deze link of aan de balie van de bibliotheek.

Geïnteresseerd geraakt in de oorlogsgeschiedenis van de Breepleinkerk? AktuelTV maakte een reportage over ’Het Rotterdamse Achterhuis’.

BRON: Website Islemunda en Bibliotheek IJsselmonde.

 

Nieuws
Previous reading
Pleun Klootwijk
Next reading
Het Streekarchief wijzigt haar openingstijden!