Lijst van websites met genealogische, heraldische, historische en allerlei andere informatie die van nut kan zijn voor uw stamboom- en historisch onderzoek
Een niet (meer) werkende link of weet u een nog niet hier vermelde interessante link? Laat het ons hier weten!
Op archieven.nl wordt inmiddels door ca 80 organisaties archiefmateriaal getoond. Hier vindt u de deelnemende diensten.
De Beeldbank Cultureelerfgoed is de vervanger van de per 1 januari 2016 opgeheven website "watwaswaar"
Het project 'Online Begraafplaatsen' is een initiatief van de Stichting Online-Verleden en heeft als doel het GRATIS beschikbaar stellen van begraafplaatsinformatie. De doelgroep is enerzijds de genealogisch onderzoeker en anderzijds de geïnteresseerde familieleden. Op deze site worden de gegevens op een objectieve wijze weergegeven met inachtneming van de gevoelens van de nabestaanden.
De internationale tegenhanger van 'Online Begraafplaatsen' is een website die het mogelijk maakt om overlijdensdatya en graven van voorouders/familie in het buitenland te vinden.
De genealogische website van Hans den braber. Bevat naast de genealogie van de familie Den Braber ook talrijke transcripties en bronnen.
De website van Ellis Island Foundation, hier kunt u passagierlijsten doorzoeken van de Europeanen die Amerika binnenkwamen als immigrant.
Dit project heeft als doel het beschikbaar stellen van informatie over familieberichten die o.a. in de landelijke kranten en regionale bladen gestaan hebben. Hier kunt u een keuze maken uit ruim 1,1 miljoen geboorte-, huwelijks- en overlijdensadvertenties, bidprentjes, rouwbrieven, enz. De doelgroep is de genealogisch onderzoeker. In tegenstelling tot soortgelijke projecten is (en blijft) online-familieberichten een gratis dienst voor iedereen!
Er wordt dagelijks aan de site gewerkt door een team van vrijwilligers.
Voorheen de website van het Meertensinstituut, nu ondergebracht in het CBG domein, de familienamen databank Nederland. Herkomst en betekenis van familienamen verklaard.
De website van de mormonen (Church of the Latterday Saints) met veel gescande DTB en BS registers en veel ("geverifieerde") stamboomgegevens.
Geneaknowhow.net is een door Hein Vera en Herman de Wit ontwikkeld en onderhouden internetplatform. Het doel is het bieden van ondersteuning bij genealogisch onderzoek in de brede zin van het woord.
Zoek welke registers er allemaal digitaal beschikbaar zijn. Werkt samen met Familysearch.org en u dient hiervoor een account te hebben op die website. Een account is eenvoudig en gratis aan te maken.
De Hollandse Genealogische Databank (HoGenDa) is een project van 'Ons Voorgeslacht' in samenwerking met de Genealogische Vereniging Prometheus.
Genealogische website met gegevens en informatie uit de Katerstede regio in de Kop van Noord-Holland.
Haast geen andere historisch figuur spreekt meer tot de verbeelding dan Karel de Grote. Karel de Grote, de vader van Europa, grondlegger van de Europeesche gedachte. Het is dan ook niet te verbazen dat vele genealogen zich soms jaren suf zoeken in allerlei archieven om er achter te komen of ook zij tot de afstammelingen behoren van hem, voor dat voldane gevoel als men "zijn" of "haar" lijn naar Karel eindelijk, na soms vele jaren van onderzoek, heeft gevonden.
In Nederland zijn 180.000 mensen door de Oorlogsgravenstichting geregistreerd als oorlogsslachtoffer. Mannen, vrouwen en kinderen die hun leven verloren tijdens de Tweede Wereldoorlog of tijdens gewelddadige conflicten daarna – zoals in voormalig Nederlands-Indië en tijdens recente vredesmissies.
Al deze mensen hebben een verhaal, hoe kort en eenvoudig ook. De Oorlogsgravenstichting wil de herinnering aan deze mensen levend houden. Dit doen wij door hun verhalen te verzamelen en te delen op onze website en door het onderhouden van de 50.000 Nederlandse oorlogsgraven overal in de wereld.
Doorzoek de genealogische gegevens van Nederlandse archieven en vind automatisch gelinkte akten en aanvullende informatie over personen en context.
Van Papier Naar Digitaal geeft via het beschikbaar stellen van webruimte een extra impuls aan het online zetten van genealogische bronnen betreffende Nederland en België
De website van onderzoeksbureau Roosje Roos, met een doorzoekbare database met gegevens uit de burgerlijke stand van Nederlands Oost-Indië.
StamboomNederland heeft vooral een depotfunctie. Het onderbrengen van digitale stamboomgegevens gaat het makkelijkst via de import van een gedcombestand. StamboomNederland ondersteunt Gedcom 5.5. Dat is de meest recente versie.
Stamboomforum is een sociaal netwerk voor genealogen en archieven. Heeft u een vraag als u bent vastgelopen, stel hem op het forum en ontvang antwoorden en/of tips van mede-onderzoekers.
De Stamboom Gids is meest uitgebreide gids op het gebied van genealogie, stambomen, familienamen en archieven! Alle websites die zijn opgenomen in de Stamboom Gids zijn gecategoriseerd en voorzien van een beschrijving en schermafdruk.
U vindt hier alle Handelingen (Kamerverslagen, Kamerstukken en Kamervragen) van het zittingsjaar 1814-1815 tot 1 januari 1995. De Handelingen vanaf 1995 zijn digitaal beschikbaar via de websiteOverheid.nl.
Deze database heeft de namen van ongeveer 11500 namen van die Nederlanders die hun Nederlandse nationaliteit herkregen nadat zij deze na de 2e wereldoorlog waren verloren.
WieWasWie.nl is een website voor stamboomonderzoek, het resultaat van samenwerking tussen een groot aantal archiefinstellingen. Lees alles over de website, de voorgeschiedenis en de organisatie van WieWasWie.