Nieuwe DNA-test bij MyHeritage

Ook MyHeritage lanceert een nieuwe DNA-test met een gepersonaliseerde gezondheidstest voor consumenten

door: Jan Willem Koten

MyHeritage heeft onlangs de MyHeritage DNA Health + Ancestry-test aangekondigd, een belangrijke uitbreiding van zijn DNA-productlijn. Deze nieuwe MyHeritage DNA Health + Ancestry-test biedt uitgebreide gezondheidsrapporten over erfgelijke aandoeningen, waaronder hartaandoeningen, borstkanker, diabetes type 2 en de ziekte van Alzheimer

Deze test biedt een nieuwe gezonheidsdimensie met uitgebreide rapportages die levensstijlkeuzes mogelijk maken. Het is een superset van de huidige MyHeritage DNA Ancestry-Only-test en omvat daarnaast ook gegevens over etnische afkomst. MyHeritage is nu het enige wereldwijde-bedrijf voor de consument dat een uitgebreid gezondheidsanalyse biedt- en informatie over de (verre) afstamming dit in meer dan 40 talen aanbiedt. Men overbrugt hiermee het verleden, het heden en de toekomst. MyHeritage stelt gebruikers in staat om hun familiegeschiedenis en etnische afkomst te ontdekken, nieuwe familieleden te vinden en waardevolle inzichten te krijgen om keuzes met betrekking tot hun gezondheid te maken. Deze Health + Ancestry-test is de volgende stap in de evolutie van MyHeritage.
De MyHeritage DNA Health + Ancestry-test biedt gezondheidsrapporten die gebruikers het risico laten zien om genetische aandoeningen te ontwikkelen of te dragen. Rapporten omvatten aandoeningen waarbij specifieke genen bijdragen aan het risico, zoals erfelijke borstkanker, de late ziekte van Alzheimer en de late ziekte van Parkinson; polygenetische aandoeningen zoals hartziekte, en type 2 diabetes; en dragerschapstatus-rapporten van recessief erfelijke aandoeningen zoals de ziekte van Tay-Sachs en cysteuze fibrose (taai-slijmziekte).

In totaal analyseert de Health + Ancestry-test van MyHeritage een van de meest uitgebreide reeksen aandoeningen die worden aangeboden door een DNA-test thuis: 11 Genetische Risico uitslagen, waaronder een rapport over erfelijke borstkanker (BRCA) dat 10 pathogene varianten en15 drager statusrapporten.

Het nieuwe product is gebaseerd op krachtig wetenschappelijk onderzoek uitgevoerd door het MyHeritage-wetenschapsteam De kennis van MyHeritage op het gebied van consumentengenetica heeft geleid tot de groei van haar DNA-database tot 3 miljoen mensen in minder dan twee en een half jaar. Om een goed evenwicht te vinden tussen de behoeften van genetische genealogie en gezondheidstests, heeft MyHeritage op maat een nieuwe DNA-chip ontworpen met Illumina’s Global Screening Array (GSA).

Aantekening: de auteur van deze bijdrage waarschuwt voor deze test, zeker wanneer deze niet wordt uitgevoerd via medische lokale ondersteuning. Dit bericht dient vooral als nieuws gegeven en laat zien hoe het genetisch genealogisch onderzoek zich ontwikkelt. Het is vermoedelijk dat deze medische ontwikkeling nog maar moeilijk is te stuiten. Dit gelet op de zich ontwikkelende markt waar zich nu meerdere spelers aandienen. In het referaat van gisteren werd dit ook gesteld, gezien soortgelijk activiteiten van 23andMe dat banden met MYHeritage heeft.

BRON: NGV

Nieuws
Previous reading
Hoe ziet de archieftoekomst eruit?
Next reading
Nieuwsbrief editie Zomer 2019 is uit!