Nieuwe genealogische zoekmachine

Kin Crawler is een webcrawler / zoekmachine die op een vergelijkbare manier werkt als Google, maar met één groot verschil: het crawlt voortdurend het web op zoek naar pagina’s die alleen betrekking hebben op genealogie. Als het eenmaal een genealogie gerelateerde website heeft gevonden, indexeert Kin Crawler elke pagina en zet de woorden of cache in een database op de Kin Crawler-server. De zoekmachine neemt vervolgens wat u typt en zoekt in de database naar overeenkomende woorden. Vervolgens wordt geprobeerd een lijst met pagina’s weer te geven die het best overeenkomen met uw zoekopdracht.

Kincrawler.com heeft tot nu toe meer dan 3 miljoen pagina’s in de index. De eerste 2 miljoen crawl is voornamelijk de gratis inhoud van de USGenweb-, Rootsweb-pagina’s en vele andere sites die als goede gratis alternatieven worden beschouwd voor het gebruik van betalingssites. Het plan is om die “webcrawl” uit te breiden naar zoveel genealogische sites als kan worden geïdentificeerd. Als u vandaag in KinCrawler niet vindt wat u zoekt, kunt u binnen een paar maanden terugkeren en het opnieuw proberen. Tegen die tijd zal Kin Crawler waarschijnlijk aanzienlijk zijn uitgebreid.

KinCrawler is een niet-commerciële website, gestart door en onderhouden als een persoonlijk project door Anthony Marshall. Hij schrijft: “Mijn belangrijkste hobby’s zijn genealogie en webprogrammering dus ik besloot de twee te combineren in een poging om de grootste ‘vrije vorm’ genealogie-specifieke zoekmachine op internet te maken. Mijn hoofddoel is om anderen te helpen hun familiegeschiedenis te vinden door een genealogische zoekopdracht te maken die volledig gratis is en gekoppeld aan pagina’s die ook volledig gratis zijn. “

U vindt KinCrawler hier.

Bron: Website NGV.

Nieuws
Previous reading
Nieuwsbrief Voorjaar 2019 is uit!
Next reading
HUA zet een schat aan data online