Nieuwsbrievenarchief van het Streekarchief nu online beschikbaar

Het Kwartaalbericht, de nieuwsbrief van het Streekarchief…

Al sinds het 5 jarige bestaan van het Streekarchief in 1988 wordt de Nieuwsbrief uitgebracht. Eerst nog éénmaal per jaar, vanaf 1998 driemaal per jaar en later (vanaf 2001) éénmaal per kwartaal (viermaal per jaar) en vanaf de wintereditie 2014 in zijn huidige verschijningsvorm. Was het eerst het middel om de donateurs op de hoogte te houden van alle ontwikkelingen in dat jaar/kwartaal, zo werd het later meer een “clubblad”  waarin ook artikelen over het eiland IJsselmonde en haar bewoners verschenen. Door de jaren heen is de nieuwsbrief steeds meer uitgegroeid tot een volwaardig magazine met historische, genealogische en andere nieuwswaardige artikelen van en over IJsselmonde.

Vanaf heden zijn alle sinds 1988 uitgebrachte nieuwsbrieven (tot en met de wintereditie van 2013) online beschikbaar op de website van het Streekarchief. Klik hier om naar het nieuwsbrievenarchief te gaan.

Er wordt momenteel nog gewerkt aan een tweetal indexen. De index op artikelen is nagenoeg gereed en zal zo spoedig mogelijk worden gepubliceerd. Hiernaast wordt er gewerkt aan een index op persoonsnamen. U zult begrijpen dat dit een wat hardnekkiger klusje is voor een historische vereniging die zijn roots in de genealogie heeft. Er wordt momenteel hard gewerkt aan het samenstellen van de personenindex en ook deze zal, zodra hij gereed is, worden gepubliceerd.

Nieuws
Previous reading
Opening Expositie Chabotgroep
Next reading
Jos Brink