Nogmaals de muurschilderingen van Jaap Bijl

Eerder hebben wij u al bericht over de ontdekking van de muurschilderingen van Jaap Bijl in de te slopen panden aan de Cranendonckweg en de inspanningen van het Streekarchief en Rob Warnas van de facebookpagina Oud-IJsselmonde om het IJsselmondse publiek er nog kennis mee te kunnen laten maken. Op 4 december jongstleden kreeg dit verhaal nog een mooi vervolg.

Voordat de sloop van de panden definitief gaat plaatsvinden heeft woningcorporatie Woonbron een fotograaf ingeschakeld om professionele foto's te nemen van de muurschilderingen toen de trapleuningen waren verwijderd. In eerdere gesprekken met een vertegenwoordiger van Woonbron werd overigens ook geopperd om in de nieuwbouw de muurschilderingen (of een afbeelding ervan) in één of andere vorm terug te laten komen. Dat krijgt ongetwijfeld nog een vervolg.

Eén van de foto's werd door Woonbron uitvergroot, ingelijst en geschonken aan de weduwe van Jaap Bijl, Nellie IJzelenberg. Nellie was oprecht ontroerd en blij met de prachtige afbeelding.

De drie foto's van de muurschilderingen zien er als volgt uit:

Foto'sLou Wolfs Fotografie, vriendelijk beschikbaar gesteld door Woonbron.

Bron: Bericht (zie hieronder) van 4 december 2017 op de Facebookpagina van Woonbron.

Nieuws
Previous reading
Nieuwsbrief Winter 2017 is uit!
Next reading
Expositie Lineke Kwikkers in de Bibliotheek