Oproep Oral History IJsselmonde

ORAL HISTORY

“Gesproken Geschiedenis”

IJSSELMONDE

Het Streekarchief IJsselmonde zoekt contact met (oudere) mensen die leuke, spannende, ontroerende, historische en misschien ook wel ondeugende verhalen uit en over IJsselmonde weten en die deze verhalen met ons willen delen.

Heeft u interesse of bent u zo iemand met een verhaal, en wilt u dit met ons delen, neem dan contact met ons op en geeft u op om mee te doen.

Het Streekarchief maakt dan een afspraak met u en zal uw verhaal vastleggen op beeld en geluid (of alleen in geluid als u dat liever wilt), zodat dit voor vele volgende generaties bewaard blijft.

De verhalen zullen, na verloop van tijd op onze website beschikbaar komen en afhankelijk van de mate van belangstelling, mogelijk in documentaire vorm (in thematische onderwerpen) worden uitgebracht op DVD.

Met deze verhalen willen we in de eerste plaats bewoners van IJsselmonde kennis laten maken met verhalen van medebewoners en daarnaast ook de jeugd, in het bijzonder kinderen op de basisschool en de eerste twee klassen van het voortgezet onderwijs, kennis laten maken met hoe het leven vroeger was en hen o.a. op deze wijze meer inzicht te geven in hun leefomgeving en meer respect bij te brengen voor voorgaande generaties.

Schroom niet en geeft u op!

Formulieren
Previous reading
Oproep oude foto’s IJsselmonde
Next reading
Invulblad voor genealogische onderzoeksgegevens