Oproep oude foto’s IJsselmonde

OUDE FOTO’S?

Het Streekarchief IJsselmonde heeft een uitgebreide verzameling foto’s uit heden en verleden van zowel straten, pleinen en dorpen als mensen en families van het eiland IJsselmonde.

Vaak krijgen wij deze geschonken door mensen, die eigenlijk niet (meer) precies weten wie er eigenlijk op de foto’s staan, wat natuurlijk erg jammer is. Naast genealogische gegevens over de families van IJsselmonde en allerlei andere informatie uit rechterlijke, notariële en historische bronnen, trachten wij ook zoveel mogelijk beeldmateriaal van de bewoners en de omgeving van IJsselmonde te verzamelen. Oude foto’s worden door ons daarom erg gewaardeerd.

Heeft u foto’s van vroeger van het eiland IJsselmonde, van belangrijke momenten uit de geschiedenis van IJsselmonde en het eiland zoals de oorlog, de watersnood, maar ook gewoon van hoe het was toen het nog geen Rotterdam-Zuid was, van mensen, plaatsen en bedrijven, dan zouden wij die graag willen zien en kopiëren.

Wij scannen uw foto’s op de computer en indien er personen op zijn afgebeeld dan zouden wij graag van u vernemen welke personen dat dan zijn, zodat voor volgende generaties onderzoekers de geschiedenis ook in (foto) beeld vast ligt.

Neem alstublieft contact met ons op en deel uw foto’s!

Formulieren
Previous reading
Tips voor beginnende stamboomonderzoekers
Next reading
Oproep Oral History IJsselmonde