Scans zoeken in archieven nu ook per persoon

Met de Scans zoeken service biedt Genealogie Online stamboomonderzoekers de helpende hand met het zoeken naar online scans in al 14 archieven, waaronder FamilySearch. Op de startpagina van elke publicatie op Genealogie Online wordt het Scans zoeken logo getoond die toegang geeft tot het overzicht van bronnen. Een rode rand om het logo van de bron geeft aan dat er scans zijn gevonden voor gebeurtenissen binnen de betreffende publicatie, het precieze aantal wordt getoond wanneer de muis boven een logo wordt gehouden. Na het klikken op één van de bronnen worden de resultaten chronologisch getoond: links naar online scans binnen het geselecteerde archief van gebeurtenissen uit de eigen stamboom.

Scans zoeken, een service van Genealogie Online. Naast de chronologische lijst met gebeurtenissen is het nu ook mogelijk om de scans per persoon te bekijken! Binnen de publicatie worden op de pagina's per persoon ook een Scans zoeken logo getoond als er scans zijn gevonden voor die persoon. Wanneer er op het Scans zoeken logo wordt geklikt worden de scans per bron getoond die voor die persoon gevonden zijn (ook weer in chronologische volgorde).

Een voorbeeld: binnen de publicatie Genealogie Van der Zalm komt een Johannes Gerrit van der Zalm (1884-1965) voor. Op "zijn" pagina is het Scans zoeken logo zichtbaar en met een klik op dit logo wordt het overzicht van scans per persoon getoond. In dit voorbeeld is dit naast suggesties voor scans bij FamilySearch ook de geboorteakte via het Regionaal Archief Tilburg. De meeste doorzochte archieven bieden de mogelijkheid om de akte op te slaan op de eigen computer zodat deze gekoppeld kan worden aan de persoon/personen in het door de genealoog gebruikte stamboomprogramma.

De Scans zoeken service is een gratis service van Genealogie Online (donaties zijn altijd welkom). Wilt u suggesties krijgen over de locaties van online scans van gebeurtenissen op basis van uw genealogische gegevens? In vier eenvoudige stappen kunt ook u uw genealogische gegevens en afbeeldingen op Internet plaatsen en profiteren van de vele mogelijkheden van Genealogie Online.

Bron: Website Genealogie Online

Nieuws
Previous reading
Surinaamse genealogie
Next reading
Erkenning doodgeboren kindjes