STREEKARCHIEF GAAT WEER (BEPERKT) OPEN!

Het Streekarchief gaat onder voorwaarden weer open op donderdag 18 juni 2020!

Gedurende 12 weken is de locatie van het Streekarchief aan de Herenwaard al gesloten. De “lockdown” werd door het kabinet op 12 maart 2020 afgekondigd. Vanaf dat moment mochten wij niet meer open zijn wegens de maatregelen ter voorkoming van verspreiding van het Coronavirus.

Per 1 juni werden de maatregelen echter versoepeld en kregen wij te horen dat we onder voorwaarden weer open mochten. Zeker voor een kleine stichting zoals de onze vergt dit nogal een aantal voorbereidingen. Daarmee zijn we volop aan de slag gegaan. Van de zeven computerwerkplekken kunnen we er vooralsnog maar vier gebruiken; de werkplekken zijn afgescheiden met schermen. Aan de leestafel waaraan normaal twaalf mensen kunnen plaatsnemen, zijn nu slechts vier plekken beschikbaar. Bij de ingang staat een pompje waar mensen bij binnenkomst en verlaten van de studiezaal hun handen met desinfecterende gel schoon kunnen maken en alle werkplekken zijn voorzien van doekjes waarmee de bureau’s, toetsenborden en muizen kunnen worden schoongemaakt. Ook is er overleg met de beheerder van het gebouw aan de Herenwaard geweest, zij nemen ook maatregelen, waaronder het instellen van eenrichtingsverkeer in het pand. Zo zal de lift beschikbaar zijn voor het opgaande verkeer en het trappenhuis voor het neergaande. Voor mindervaliden wordt hier een uitzondering op gemaakt.

Zoals het er nu naar uitziet zullen wij op donderdag 18 juni weer opengaan. Voor bezoekers helaas alleen nog op afspraak. U kunt een afspraak maken met ons via (010)-4829768 (alleen tijdens openingstijden). Voor de actuele openingstijden verzoeken wij u de website te raadplegen. Enkele van onze vrijwilligers vallen ook onder de risicogroep, waardoor wij helaas nog niet alle dagen geopend zullen zijn (vooralsnog alleen op donderdag en vrijdag).

Wilt u ons bezoeken dan gelden hiernaast de onderstaande regels:

  1. Per afspraak één persoon;
  2. Houd ook in de studiezaal 1,5 meter afstand van elkaar;
  3. Kijk voordat u onderzoek komt doen eerst wat er al digitaal beschikbaar is;
  4. Blijf onze website en social media in de gaten houden voor de laatste ontwikkelingen;
  5. Heeft u verkoudsheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging van 38°of hoger? Blijf dan thuis en annuleer uw eventueel reeds gemaakt afspraak.

In het gebouw aan de Herenwaard waar het Streekarchief gevestigd is worden ook enkele (Corona) maatregelen getroffen om verspreiding van het virus tegen te gaan. Zo is er eenrichtingsverkeer ingesteld om personele verkeersstromen zoveel mogelijk te scheiden en de 1,5 meter maatregel te kunnen handhaven.De lift zal voor opgaand verkeer gelden en de trap voor neergaand. Voor ouderen en/of mindervaliden wordt hierop een uitzondering gemaakt. Houdt de website in de gaten voor aanvullende informatie v.w.b. maatregelen en openingstijden! 

Voorheen kon u zich als bezoeker melden bij balie 1 en werd u beneden opgehaald door een van onze vrijwilligers. Balie 1 is helaas niet langer ingericht als informatiebalie. Als u arriveert aan de Herenwaard wordt u verzocht om uzelf telefonisch (via 010-4829768) te melden, waarna u wordt opgehaald. 

Nieuws
Previous reading
IJsselmondenaren in het leger van Napoleon
Next reading
Nieuwsbrief Editie Zomer 2020 is uit!