Streekarchief is weer online!

De afgelopen kerstsluiting was bedoeld om de website van het Streekarchief te verhuizen naar een ander Webhostingbedrijf. Het Streekarchief is al een paar jaar naar volle tevredenheid klant bij 123-webhost, maar liep daar helaas tegen het maximum van de geboden webruimte aan. Dit stond de online uitbreidingsplannen van het Streekarchief in de weg en daarom werd besloten om naar een ander webhostingbedrijf over te stappen. Initieel werd dit Strato, maar dit werd helaas niet de gladde overgang waar op was gehoopt en gerekend. Door een wat lastige bestandsopbouw bij Strato konden de back-up bestanden niet één op één worden overgezet. Na heel veel overleg met de klantendienst en technische ondersteuning van Strato bleek dit alleen mogelijk te zijn als er heel veel handmatig zou worden overgezet. Aangezien het verhuizen van een website normaliter binnen een uur is geregeld en de website van het Streekarchief inmiddels al enige weken "uit de lucht" was, is besloten om het contract bij Strato te beëindigen. Gezegd moet worden dat Strato zich hierin zeer welwillend heeft opgesteld en het Streekarchief gebruik heeft laten maken van de "binnen 30 dagen niet tevreden, dan geld terug" regeling, alhoewel die periode eigenlijk al was verstreken.

Het Streekarchief is nu neergestreken bij Hosting2Go, en na het afsluiten van het contract, het registreren van de domeinnaam en het initialiseren van webruimte, was de website van het Streekarchief daar gelukkig binnen een uurtje al weer online.

Het heeft even geduurd, maar het Streekarchief is dus weer online en kan nu de voorgenomen veranderingen en uitbreidingen van de website weer oppakken. Die zijn o.a. het installeren van het TNG gedeelte zodat de genealogische database "families van IJsselmonde" van Henk Aapkes kan worden gepubliceerd, het publiceren van het nieuwsbriefarchief van het Streekarchief en het inrichten van het online foto-archief.

 

Nieuws
Previous reading
De vergeten ‘weeskinderen van de VOC’
Next reading
Chabotgroep exposeert i.s.m. Streekarchief en Stichting Pameijer