STREEKARCHIEF MINIMAAL TOT 19 JANUARI 2021 GESLOTEN VOOR BEZOEK (UPDATE)!

Het Streekarchief minimaal tot 19 januari 2021 gesloten! (Update)

De berichten volgen elkaar sneller op dan dat we ze bijna kunnen volgen. Gezien de aangescherpte maatregelen was onderstaand bericht alweer achterhaald voordat de spreekwoordelijke inkt droog was. Helaas moeten wij u berichten dat door de laatstelijk afgekondigde maatregelen van de regering, het Streekarchief minimaal tot 19 januari gesloten zal zijn. Heropening voor bezoek zal afhankelijk zijn van de verdere ontwikkelingen. Blijft u vooral de website bezoeken, wij proberen deze nu regelmatiger te updaten met artikelen en leuke nieuwtjes. U kunt uw vragen altijd aan ons blijven stellen via mail of via ons contactformulier.

Een jaar om niet snel te vergeten, laten we het daar maar op houden. Heen en weer geslingerd tussen hoop en vrees sinds maart, tussen gesloten, weer open en wederom gesloten, mogen we in principe sinds sinds vorige week weer open. Omdat het nog enige organisatie vergde met onze vrijwilligers, waarvan vele ook tot de risicogroep behoren, hebben we de opening nog even uitgesteld. Gezien de omstandigheden en de komende jaarlijkse Kerstsluiting, heeft het bestuur in overleg met de vrijwilligers besloten om na de feestdagen vanaf maandag 4 januari 2021 weer open te gaan voor publiek. Tot die tijd kunt u uw vragen altijd aan ons stellen via mail of via ons contactformulier.

Bezoek aan het Streekarchief vind alleen plaats op afspraak. U kunt een afspraak telefonisch maken met ons via (010)-4829768 (alleen tijdens openingstijden, voor de actuele openingstijden verzoeken wij u de website te raadplegen). Enkele van onze vrijwilligers vallen ook onder de risicogroep, waardoor wij helaas nog niet alle dagen geopend zullen zijn (vooralsnog alleen op donderdag en vrijdag). Op de overige dagen van de week maandag t/m woensdag is het Streekarchief niet bezet door vrijwilligers, maar kunt u desgewenst eventueel wel een afspraak maken. Twee bestuursleden hebben zich bereid verklaard om die dagen als "vliegende keeper" te fungeren. De voorkeur voor bezoek blijft echter wel de donderdag en vrijdag, maar mocht het echt niet anders kunnen dan zijn wij altijd bereidt maatwerk te verlenen.

Wilt u ons bezoeken dan gelden hiernaast de onderstaande regels:

  1. Per afspraak één persoon;
  2. Houd ook in de studiezaal 1,5 meter afstand van elkaar;
  3. Vanaf 1 december 2020 geldt er een mondkapjesplicht in de openbaar toegankelijke binnenruimte. Dit betekend dat u tijdens de bewegingen door het gebouw heen een mondkapje dient te dragen. Eenmaal op uw (vaste) zitplaats gezeten in de studiezaal mag u dan het mondkapje afdoen. We hebben een beperkt aantal mondkapjes beschikbaar voor bezoekers die er geen één bij zich hebben.
  4. Kijk voordat u onderzoek komt doen eerst wat er al digitaal beschikbaar is;
  5. Blijf onze website en Social Media in de gaten houden voor de laatste ontwikkelingen;
  6. Heeft u verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging van 38°of hoger? Blijf dan thuis en annuleer uw eventueel reeds gemaakt afspraak.

In het gebouw aan de Herenwaard waar het Streekarchief gevestigd is worden ook enkele (Corona) maatregelen getroffen om verspreiding van het virus tegen te gaan. Zo is er eenrichtingsverkeer ingesteld om personele verkeersstromen zoveel mogelijk te scheiden en de 1,5 meter maatregel te kunnen handhaven. De lift zal voor opgaand verkeer gelden en de trap voor neergaand. Voor ouderen en/of mindervaliden wordt hierop een uitzondering gemaakt. De mondkapjesplicht voor openbaar toegankelijke ruimten geldt in het gehele gebouw aan de Herenwaard. Houdt verder de website in de gaten voor aanvullende informatie v.w.b. maatregelen en openingstijden! 

Voorheen kon u zich als bezoeker melden bij balie 1 en werd u beneden opgehaald door een van onze vrijwilligers. Balie 1 is helaas niet langer ingericht als informatiebalie. Als u arriveert aan de Herenwaard wordt u verzocht om uzelf telefonisch (via 010-4829768) te melden, waarna u wordt opgehaald door één van onze vrijwilligers.

 

Bestuur en vrijwilligers van het Streekarchief wensen u fijne kerstdagen en een voorspoedig en coronavrij nieuwjaar. 

Nieuws
Previous reading
Streekarchief werkt mee aan Oud- en Nieuwproject IJssellicht
Next reading
Nieuwsbrief editie Winter 2020 is uit!