Vele handen indexeert de Amsterdamse Notarissen

 

Alle Amsterdamse Akten

Het Stadsarchief Amsterdam wil alle akten in het archief van de notarissen volledig doorzoekbaar maken. Dat begint met het indexeren op aktetype, naam en datum in het project Alle Amsterdamse Akten. Deze index wordt gemaakt door vrijwilligers op het platform Velehanden.nl. Wekelijks worden de nieuw ingevoerde gegevens toegevoegd aan deze website.

Uiteraard wil ook het Stadsarchief Amsterdam haar gegevens afdoende beveiligen. Om toegang te krijgen tot de website van het project Alle Amsterdamse Akten dient u eerst een (gratis) account aan te maken bij BitPub, het bedrijf wat de software voor deze Amsterdamse website levert. Het aanmaken van een account is vrij simpel via deze link te doen. Na het bevestigen van uw emailadres (u ontvangt een mail hiervoor) heeft u gratis en onbeperkt toegang tot de gegevens en zoekindexen.

Alle akten uit het Amsterdamse notariële archief waren al beschikbaar (hier) op de website van het Stadsarchief Amsterdam, maar helaas nog niet geïndexeerd. Daar wordt nu dus hard aan gewerkt. Zoals hiervoor al vermeld worden er wekelijks updates op de website gepubliceerd, dus het loont zeker de moeite om regelmatig terug te keren.

                

Nieuws
Previous reading
Mededogen in vroeger tijd
Next reading
Toegang Streekarchief voortaan gratis!