Vernieuwde website Regionaal Archief Alkmaar in de lucht

Wie graag een blik werpt op het verleden, wordt goed bediend door de vernieuwde website van het Regionaal Archief. Bijna 70.000 afbeeldingen, van technische tekeningen en kaarten tot foto’s en affiches, zijn daar nu gratis te downloaden. De nieuwe site is geschikt voor diverse apparaten voor optimaal overzicht en heeft een chatfunctie voor wie vragen heeft over het archief of de site.

Directeur Paul Post: “Het grote voordeel van de nieuwe website, naast het heldere uiterlijk, is dat je nog makkelijker kunt zoeken door de grote hoeveelheden historische informatie op de site. Daarbij hebben we op de beeldbank bij heel veel afbeeldingen de watermerken achterwege kunnen laten en zijn ze nu voor iedereen gratis te downloaden.”

Naast afbeeldingen zijn veel tijdschriften en kranten in te zien. Zo zijn onlangs de Texelse Couranten uit de periode september 1887–2013 online gegaan. Ook zijn veel archiefstukken te vinden en kan men via de knop 'persoon zoeken' gedegen familieonderzoek doen. Wat niet gedigitaliseerd is in de studiezaal in te zien. Ter voorbereiding kan men stukken vanuit huis reserveren, nu zonder in te loggen.

Bronhttps://alkmaarcentraal.nl/nieuws/48349988-vernieuwde-website-regionaal-archief-alkmaar-in-de-lucht

Nieuws
Previous reading
Digitaal archief Texelse Courant nu voor iedereen gratis toegankelijk
Next reading
Archief Postelse abdij vanaf heden ook digitaal toegankelijk