Nieuwe website CBG

Het CBG werkt hard aan de toekomst. Dat was al te merken aan de nieuwe naam, het nieuwe kwartaalblad - dat nu óók digitaal te lezen is -, de nieuwe abonnementsvormen en de bèta-sites CBG Verzamelingen en CBG Bibliotheek. Het CBG wordt ook in een nieuw jasje gestoken met een nieuwe huisstijl én een nieuwe hoofdwebsite. Aan de website wordt momenteel nog hard gewerkt, maar toch is het bijna zover. De nieuwe website van het CBG gaat live op donderdag 1 september a.s..

Voorbereidingen

Met de bèta-versies van CBG Verzamelingen en CBG Bibliotheek gaf het CBG vanaf 1 juli alvast een voorproefje van de nieuwe CBG homepage. De afgelopen maanden heeft het CBG de verzamelde feedback van Vrienden en bezoekers omgezet in verbeterpunten voor hun nieuwe website. Heeft u nog een tip of mist u nog iets, dan hoort het CBG dat graag van u! Feedback kunt u doorgeven door een mail te sturen naar helpdesk@cbg.nl.

Overgang

Achter de schermen worden momenteel al een paar zaken aangepakt, zodat de overgang naar de nieuwe website zo soepel mogelijk zal verlopen. De verhuizing gaat plaatsvinden op woensdag 31 augustus. Het kan zijn dat u op woensdag wat problemen met de website ervaart of dat u al op de nieuwe site terecht komt. Het CBG is die dag namelijk bezig met het overzetten van alle gegevens naar de nieuwe website. Op donderdag 1 september 2016 gaat de nieuwe website live, mocht u vanaf dat moment nog problemen ondervinden dan kunt u het CBG dat laten weten door een mail te sturen naar helpdesk@cbg.nl.

Einde boekverkoop

Met ingang van 1 september aanstaande stopt het CBG met de verkoop van publicaties. Mocht u nog belangstelling hebben voor een bepaalde publicatie, dan dient u er voor te zorgen dat uw bestelling vóór 1 september bij het CBG binnen is. Een overzicht van de beschikbare publicaties is op de website van het CBG te vinden.

Veranderingen

Het vernieuwde CBG zal het publiek vooral langs de digitale weg inhoudelijke ondersteuning geven. Met de nieuwe website zullen de mogelijkheden hiertoe flink verbeteren. De exacte veranderingen en verbeteringen van de nieuwe website zullen bij livegang bekend worden gemaakt in een uitgebreid nieuwsbericht. Ook zullen Vrienden op de hoogte worden gebracht via Gen.magazine en de nieuwsbrief.

Meer informatie over de nieuwe bèta-sites CBG Verzamelingen en CBG Bibliotheek is terug te vinden in het nieuwsbericht van het CBG.

Kennismaking nieuwe "Digitale Studiezaal" 

CBG|Centrum voor familiegeschiedenis heeft gebruikers van de Digitale Studiezaal per 1 juli 2016 kennis laten maken met de beta-versies van CBG Bibliotheek en CBG Verzamelingen. Op deze nieuw te lanceren websites kunnen CBG-Vrienden kosteloos afbeeldingen van familiehistorisch materiaal als familieadvertenties, het Algemeen Politieblad, bidprentjes en foto's bekijken. Voor de meeste afbeeldingen werd tot voor kort een vergoeding gevraagd via de zogenaamde eenheden.

Verlenging eenheden

In tegenstelling tot eerdere berichtgeving geeft het CBG iedereen twee maanden extra tijd om eenheden voor de Digitale Studiezaal op te maken. Dit betekent dat eenheden niet op 1 juli verlopen maar op 1 september 2016. Uiteraard staat het een ieder vrij om ook alvast gebruik te maken van de beta-versies van CBG Bibliotheek en CBG Verzamelingen. Voor niet-Vrienden wordt een dagtarief van € 6,- ingesteld voor CBG Verzamelingen*, CBG Bibliotheek is voor iedereen vrij te gebruiken. Met deze vrije toegang maakt het CBG de beschikbare digitale collectie steeds toegankelijker en hopen zij uw onderzoek te vergemakkelijken.

* Aan het aantal dagelijks te downloaden afbeeldingen zit een maximum - dit om oneigenlijk gebruik te voorkomen.

Nieuws
Previous reading
Streekarchief gaat verhuizen
Next reading
Nieuwe vorm van bereikbaarheid Zeeuws Archief