We mogen weer!

We mogen weer!

Al meer dan een half jaar is ons Streekarchief gesloten vanwege de Coronamaatregelen. In de persconferentie van vrijdag 28 mei jongsleden van demissionair premier Mark Rutte werden versoepelingen aangekondigd die ook van toepassing zijn op het Streekarchief.

Per 5 juni mogen o.a. musea en archieven weer (onder voorwaarden) open voor publiek. In feite gaan we weer terug naar de situatie van voor september 2020. Dit betekent dat van de zeven computerwerkplekken we er vier gebruiken; de werkplekken zijn afgescheiden met schermen. Aan de leestafel waaraan normaal twaalf mensen kunnen plaatsnemen, zijn nu slechts vier plekken beschikbaar. Bij de ingang staat een pompje waar mensen bij binnenkomst en verlaten van de studiezaal hun handen met desinfecterende gel schoon kunnen maken. Alle werkplekken zijn voorzien van doekjes, waarmee de bureau’s, toetsenborden en muizen kunnen worden schoongemaakt. Het dragen van een mondkapje is verplicht, als u op uw vaste zitplaats bent dan mag het mondkapje af.

In het gebouw aan de Herenwaard geldt eenrichtingsverkeer, de lift is beschikbaar voor het opgaande verkeer en het trappenhuis voor het neergaande. Voor mindervaliden wordt hierop een uitzondering gemaakt.

Vanaf donderdag 10 juni is het Streekarchief weer geopend voor bezoekers. Bezoekers kunnen via het contactformulier op de website of via email (info@streekarchiefijssel-monde.nl) een afspraak maken met ons. Voor de actuele openingstijden verzoeken wij u de website te raadplegen (houdt u ook rekening met de jaarlijkse sluiting tijdens de zomervakantie). Het is mogelijk dat we nog niet alle dagen geopend zijn i.v.m. beschikbaarheid van een aantal vrijwilligers.

  • Wilt u ons bezoeken dan gelden hiernaast de onderstaande regels:
  • Per afspraak één persoon;
  • Houd ook in de studiezaal 1,5 meter afstand van elkaar;
  • Kijk voordat u onderzoek komt doen eerst wat er al digitaal beschikbaar is;
  • Blijf onze website en social media in de gaten houden voor de laatste ontwikkelingen;
  • Heeft u verkoudsheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging van 38°of hoger? Blijf dan thuis en annuleer uw eventueel reeds gemaakte

We hopen u binnenkort weer te mogen begroeten op onze locatie aan de Herenwaard!

Nieuws
Previous reading
De Bijlbrieven van IJsselmonde (1702-1788)
Next reading
Aanvragen persoonskaarten bij het CBG pas in mei 2022 weer mogelijk