Zoekakten (alweer) gestopt

Zoekakten

De site zoekakten waarmee je heel handig in de bestanden van FamilySearch kon zoeken is (weer) gestopt. De enige reden die vermeld wordt is wegens omstandigheden en tevens wordt vermeld een geschikte opvolger is NIET gevonden.

Alternatieven

Vervolgens worden een paar alternatieven gegeven:
Nederland bijgewerkt t/m 2017  (het laden duurt even)
België bijgewerkt t/m 2017  (het laden duurt even)
Voor de films, die in 2018 beschikbaar zijn gekomen, zie de catalogus (te doorzoeken per plaatsnaam)

Rechtstreeks zoeken

Wilt u rechtstreeks zoeken via de website van FamilySearch, doe dan het volgende :

  1. Open de website Familysearch en klik op “Search”
  2. Klik daarna bovenin op de button “Catalog”
  3. Vul nu de gemeente in waar je naar op zoek bent
  4. Kies voor “Search” en je ziet alle collecties die ze van die plaats hebben. (lang niet alles staat online). Achter “Civil Registration” (burgerlijke stand) staat tegenwoordig meestal (2), dat is 2 colllecties, dus ook de aktes tot 1910. Klik op “Civil Registration”
  5. De collectie “1796-…” zijn de klassieke films en “…-1920 zijn de digitale beelden. Als je daar op klikt zie je de hele collectie aan digitale beelden. Als er een cameraatje achter staat staan de beelden online. Klik op de camera en je kunt browsen. Staat er een vergrootglas bij dan zijn die beelden geïndexeerd en kan dat stuk op naam worden doorzocht als je op het vergrootglas klikt.

Je kan via “Catalog” en “Civil Registation” de andere collecties natuurlijk ook openen en je kan alle andere collecties van FamilySearch zien ofschoon die nog niet allemaal online te raadplegen zijn. Je kan alles wat nog niet online is eventueel wel bestellen om in een Familycentre te bekijken.

Op het Forum van Genealogie-online is ook de onderstaande tip te vinden:

Heb in mijn browser de volgende link naar familysearch aangemaakt: 
rechtstreekse link
In het zoekveld typ ik de plaatsnaam, daarna klik ik op update en de rest volgt vanzelf. Het kan altijd beter maar ik kan ermee uit de voeten.
J.P. Ouweltjes

Andere mogelijkheden

De oude website van genver is wel nog in de lucht. 
Deze is volgens de hoofdpagina bijgewerkt tot 30 december 2013. 
De meeste plaatsen zijn tot bijna eind februari 2014 bijgewerkt.

Nog een mogelijkheid is genver 2
Deze site heeft niets te maken met de naamgenoot. Ze richt zich op meerdere sites waar genealogische informatie en scans  te vinden zijn. Het doel van deze site staat omschreven als:

Deze website heeft tot doel een praktische vingerwijzing te bieden naar scans van Nederlandse doop-, trouw- en begraafregisters die door officiële archiefinstellingen en andere betrouwbare bronnen worden aangeboden. www.genver2.nl dient geen ander belang en is met geen enkele partij gelieerd. Succes met uw zoektocht!

Bron: Websites Zoekakten en NGV

Nieuws
Previous reading
Emigratie naar Amerika (Ellis Island)
Next reading
Surinaamse slavenregisters online toegankelijk