Zoekakten en Familysearch

Voor wie het nog niet weet; de website www.zoekakten.nl is een initiatief van een groep vrijwilligers die de films en afbeeldingen van de Church of the Latter Day Saints (LDS, Mormonen) op www.familysearch.com indexeren en met die indexen een soort van schil over de originele website liggen. In het verleden is het al een keer voorgekomen dat LDS hun opslagcapaciteit verruimden en daardoor films en afbeeldingen op een andere (web) plaats terechtkwamen waardoor vele indexen niet meer werkten. Maar door het goede werk van de mensen achter zoekakten.nl werd dit tot op heden altijd nog opgelost, waarvoor hulde!

Sinds kort heeft het LDS weer een wijziging doorgevoerd die consequenties heeft voor gebruikers van de website zoekakten.nl. Bij sommige indexen (en dit worden er steeds meer) wordt er ineens gevraagd door familysearch.org om aan te loggen. Wat vele gebruikers deed geloven dat de website zoekakten.nl niet meer werkte.

Het tegendeel is echter waar. Met het aanmaken van een (gratis) account op familysearch.com is deze nieuwe hindernis simpelweg op te lossen. U kunt hier een account aanmaken. Bij gebruik van zoekakten.nl hoeft men vervolgens maar eenmaal (per sessie) aan te loggen waarna zoekakten.nl weer als voorheen ongehinderd is te gebruiken.

Nog even voor de duidelijkheid. U hoeft dus niet in te loggen om gebruik te maken van zoekakten.nl zelf, maar wel als u de achterliggende afbeeldingen op familysearch.com wilt bekijken.

Nieuws
Previous reading
Archief ontvangen van de heer J.D. van Rikxoort
Next reading
Tentoonstelling: Aquarellen van Ria van Oosterhout